PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 2-3H

ZUPA DO WYBORU:

  1. Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym
  2. Krem chrzanowy z kaszanką
  3. Rosół grzybowy z uszkami faszerownaymi kurczakiem i paluszkami krabowymi w aromacie trufli

II DANIE DO WYBORU:

  1. Indyk w sosie pieprzowym na risotto z marchewkami karmelizowanymi w Cointreau i zielonymi szparagami
  2. Rolada z kurczaka sous-vide w miodzie z ziemniakami dauphinoise w sosie grzybowym z puree z marchewki z lawendą
  3. Polędwica wieprzowa w demi-glace z puree z selera aromatyzowanego espresso z zielonym pieprzem z czarnym czosnkiem i gruszką w białym winie

DESER:

  1. Creme Brulee
  2. Panna Cotta z malinami i bazylią
  3. Beza Pavlova z malinami i kremem z białej czekolady

TORT KLASYCZNY ŚMIETANOWY (150G/OS)

 

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

WODA MINERALNA W KARAFKACH                    

SOKI OWOCOWE W KARAFKACH

CENA : 100zł

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 4-5H

I DANIE:

Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym

II DANIE:

Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem i chipsa z jabłka

Braaivleis z polędwicy wieprzowej z serem Boursin i jabłkami w koniaku

Galantyna z kurczaka w sosie estragonowym

Ziemniaki Mille Feullie

Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

III DANIE:

ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU

 

TORT

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ

 

 

PRZYSTAWKI:

Śledzie z brzoskwinią i czosnkiem

Sałatka Cezar

Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym

Galantyna z kurczaka

Aromatyczny schab w ziołach

Rolada z boczku okręcona przyprawami

Pieczeń z karczku

Roladki z ciasta naleśnikowego z wędzonym łososiem z pastą ziołową

Pieczywo, masło

 

CENA: 170 zł

I DANIE:

1.Rosół grzybowy z uszkami faszerowanymi kurczakiem i krabem w aromacie trufli

II DANIE:

1.Udziec cielęcy sous-vide marynowany w Yerba Matte z miętą podany chatney jabłkowym w sosie z pieczonego jabłka z anyżem i chipsem z jabłka

2.Udko z kaczki z konfiturą czekoladowo-śliwkową
3. Poliki wołowe w sosie kawowym z boczniakami i puree z dyni

ZIEMNIAKI MILLE FEULLIE
MIX SAŁAT Z DRESSINGIEM Z ANANASA

DESER:
1. Creme brulee z żelem z wiśni

TORT I CIASTA
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ
KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

CENA: 155 zł/os

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 7-8H

 

I DANIE:

Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym

 

II DANIE:

Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem i chipsa z jabłka

Braaivleis z polędwicy wieprzowej z serem Boursin i jabłkami w koniaku

Żeberka wieprzowe grillowane na drewnie z brzoskwiniowym BBQ

Ziemniaki Mille Feullie

Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

 

III DANIE:

ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISOZNYM I CHLEBEM WIEJSKIM

 

IV DANIE:

Pieczeń peklowana w sosie piwnym z kluskami śląskimi i kapustą zasmażaną

 

TORT

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ

 DESER:

CREME BRULEE

PRZYSTAWKI:

Śledzie z brzoskwinią i czosnkiem

Pate z konfiturą gruszkową z bagietką

Gravlax w burakach z łososia w wódce

Sałatka Cezar

Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym

Galantyna z kurczaka

Aromatyczny schab w ziołach

Rolada z boczku okręcona przyprawami

Pieczeń z karczku peklowana

Roladki z ciasta naleśnikowego z wędzonym łososiem z pastą ziołową

Tortilla:

– Kurczak/Sambal/Zielony ogórek/Papryka czerwona/Papryka żółta/Lodowa

– Chorizo/Suszone pomidory/Lodowa/Pasta ziołowa

Pieczywo, masło

 

CENA: 200 zł

PRZYJĘCIE OKOLICZNOŚCIOWE 6-7H

 

I DANIE:

Rosół z dzikim czosnkiem i jajkiem poszetowym

 

II DANIE:

Confit z kaczki w sosie z jabłek z anyżem w towarzystwie chatney jabłkowego z kardomonem i chipsa z jabłka

Braaivleis z polędwicy wieprzowej z serem Boursin i jabłkami w koniaku

Galantyna z kurczaka z foie gras z chatney figowym

Ziemniaki Mille Feullie

Mix sałat ze świeżymi warzywami z dressingiem z soku z pomarańczy

 

III DANIE:

ŻUR STAROPOLSKI W KOCIOŁKU Z WYROBAMI WIEJSKIMI, SMALCEM, OGÓRKIEM KISZONYM I CHLEBEM WIEJSKIM

 

 

TORT

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE GAZOWANE BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ

PRZYSTAWKI: 

Śledzie z brzoskwinią i czosnkiem

Sałatka Cezar

Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami z czosnkiem i kukurydzą

Galantyna z kurczaka

Aromatyczny schab w ziołach

Rolada z boczku okręcona przyprawami

Pieczeń z karczku peklowana

Roladki z ciasta naleśnikowego z wędzonym łososiem z pastą ziołową

Tortilla:

– Kurczak/Sambal/Zielony ogórek/Papryka czerwona/Papryka żółta/Lodowa

Pieczywo, masło

 

CENA: 180 zł

I DANIE (ZUPA):

-Krem z selera z truflą

II DANIE ( 3 RODZAJE MIĘS):

-Steki z antrykotu wołowego sous-vide z sosem berneńskim z syfonu z glazurowanymi warzywami

-Tournedos z indyka w sosie jabłkowo-anyżowym i chatney z jabłka

-Udka z kaczki w sosie z suszonych śliwek na śliwowicy

DODATKI DO II DANIA:

-Suflety ziemniaczano-serowe

-Mix sałat z dressingiem pomarańczowym

III DANIE:

Żeberka w sosie BBQ z kopytkami z sera ricotta i porami pod beszamelem

TORT

CIASTA

KAWA I HERBATA BEZ OGRANICZEŃ

NAPOJE W DZBANKACH BEZ OGRANICZEŃ

WODA MINERALNA Z CYTRYNĄ BEZ OGRANICZEŃ

 

PRZYSTAWKI:

1.Półmisek mięs pieczonych i wędlin w który w skład wchodzą: Galantyna z kurczaka, Schab pieczony w ziołach, Rolada z boczku okręcona przyprawami, Pieczeń z karczku, Polędwica sopocka, Szynka, Kabanos, Sucha Krakowska

2.Śledzie w oleju

3.Śledzie w śmietanie

4.Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami w sosie czosnkowym

5.Sałatka Caprese z dressingiem bazyliowym

6.Roladki z wędzonego łososia nadziewane puszytym serkiem chrzanowym i szczypiorkiem

7.Deska serów dojrzewających

8.Pieczywo i masło

CENA: 180 zł/os